Slovenský pilot motorových člnov v seriáli MS vyjazdil elitné miesto

15.12.2014 Celý región

Bratislava/Sasolburg 14. decembra (Teraz.sk) – Skvelé správy dnes dorazili z Juhoafrickej republiky, kde sa išiel posledný pretek seriálu Majstrovstiev sveta rýchlostných člnov kategórie F2. Slovenský pilot Tomáš Čermák, jazdiaci za taliansku stajňu iBoat Racing, si v pretekoch v Sasolburgu vyjazdil šieste miesto. To ho posunulo medzi elitu tejto sezóny, v ktorej napokon skončí na výbornej šiestej priečke. Pred záverečným podujatím bol pritom desiaty.

Aj dnešné zápolenie v Južnej Afrike bolo pre Čermáka dramatickým zážitok, ako napokon všetky doterajšie preteky sezóny. „Dvakrát som mal na mále, či to vôbec dojazdím. Na rovinke sa mi loď v plnej rýchlosti vzpriamila na vode potom dopadla zadnou časťou na hladinu. S takouto situáciou som už našťastie mal skúsenosť vo francúzskom Rouen, takže som neubral plyn. Inak by som skončil zapichnutý vo vode, čo by nemuselo dobre dopadnúť. Druhý raz ma zavrel pri výjazde Švéd Erik Edin a z vnútra sa mi priblížil Wynand De Jager, až ma prakticky zostrelil dozadu. Asi od polovice preteku som išiel s otvoreným plavákom, v ktorom bola diera,“ opísal preteky pre portál Teraz.sk Tomáš Čermák.

Poradie v Sasolburgu: 1. Erik Stark (Švédsko), 2. Rupp Temper (Rakúsko), 3. Johan Österberg (Švédsko), 4. Pierre Lundin (Švédsko), 5. Peter Morin (Francúzsko), 6. Tomáš Čermák (Slovensko), 7. David del Pin (Taliansko), 8. Uvis Slakteris (Lotyšsko), 9. Tobias Munthe-Kaas (Nórsko), 10. Chiara Rossi (Taliansko)

Seriál F1 vyhral Švéd Erik Stark. Tomáš Čermák sa počas tejto sezóny vrátil aj do seriálu MS F1 H2O motorových člnov, kde jazdil za experimentálny juhoafrický tím Caudwell Marine. V jednom z pretekov, konkrétne na Grand Prix Blízkeho východu, sa mu podarilo vyjazdiť 10. miesto.
 

Vyberte región